Veiligheid!


Bench of reistas.

Wij hebben de vaste regel dat de hond wordt opgehaald met een bench want dit geeft minder stress voor de hond.
Een halsbandje of veiligheidstuigje zijn ze vaak niet gewend en zijn soms in zo’n stressmodus dat ze maar 1 ding willen en dat is weglopen/ontsnappen. Dit moet te allen tijde voorkomen worden.


Eenmaal thuis.

Na thuiskomst neemt u de hond in de Bench mee naar binnen en controleert u of alle deuren gesloten zijn, pas daarna opent u de Bench. Dit alles is voor de veiligheid van de hond. Vaak komen ze er vanzelf uit omdat ze mogelijk hoge nood hebben maar ook uit nieuwsgierigheid. Leg daarom wat handdoeken, kranten of plasmatjes op de vloer. Laat de hond eerst minimaal 3 dagen rustig acclimatiseren voordat u met hem gaat wandelen. Vanaf het moment dat de vervoerder de Bench in de auto heeft gezet is de hond uw verantwoording.Alleen een halsbandje is niet genoeg!

Omdat een hond geen schouderbladen heeft kunnen ze uit alle tuigen zonder buikband ontsnappen. Als ze schrikken of ergens bang voor zijn en achteruit lopen dan glijden ze heel eenvoudig uit een halsband of enkelvoudig tuigje. Dit gaat zo snel dat je het eerst niet eens in de gaten hebt!


De meeste hondjes zijn niet gewend om aan de lijn te lopen.

Het beste kan je dit eerst binnenshuis en in de tuin aanleren zodat de hond ook in die tijd aan alle nieuwe geluiden kan wennen. Bij Marijke in Roemenië is weinig tot geen lawaai zoals geluiden van auto’s, stofzuiger enz. Doe het spelenderwijs. 1 lijn aan het tuig voor de veiligheid en een strop of jachtlijn om de hals waarmee je de hond leid maar laat hem eerst lekker snuffelen. Loop met hem mee en als hij eenmaal gewend is dan draai je die rollen om, want de baas hoort de hond te leiden!
Mocht je toch tegen problemen aanlopen,

dan kan je contact opnemen met Marijke. Zij zal je vanuit haar ervaring helpen of als dat niet toereikend is kan ze je verwijzen naar onze gedragscoach. Zij is gecertificeerd Prodog trainer en heeft 2 delen meerdaagse opleiding bij Anniek Winters gedaan.
Zij kan je bijvoorbeeld privéles geven m.b.t. het lopen met de hond en te leren wat de lichaamstaal van je hond jou kan vertellen. Problemen ontstaan vaak doordat we niet begrijpen wat de hond “vertelt” en kunnen we als baasje niet correct op reageren. In de meeste gevallen is een “probleem” met de juiste aanwijzingen en een consequente opvolging van de tips snel opgelost.

Klik hier voor direct WhatsApp contact met Marijke


bog 1bog 2 bog 3 bog 4 bog 5